Oldal kiválasztása

KI FINANSZÍROZZA A CIVILEKET?

 

A kormány nem bírja elviselni, hogy politikáját, tevékenységét kritizálják. Ezért próbálja a civil szervezeteket összemosni külföldi ügynökökkel. Putyin Oroszországában ez már bevált, ezt akarja most Orbán Viktor hazánkban is lemásolni.

Ez igazságtalan, durva csúsztatás. Azt szeretnék elérni, hogy a civilek bélyeget kapjanak, mint a zsidók a múlt század kegyetlen időszakában.

Ahogy a rezsiszámlákon szerepeltetni kell minden hónapban, hogy kinek is köszönhetik a csökkentést, – nem régen egyértelmű lett, hogy ez nem igaz – úgy kellene minden civil szervezetnek, amelyiket külföldről is kap támogatást, a bélyeget megmutatni magáról. Ez a bélyeg lenne az, ami a Fidesz hívőinek bizonyíték arra, hogy ezeknek nem szabad hinni, ezeket ütni, üldözni kell, mert ezek külföldi ügynökök. Ezzel a bélyeggel csapják be a hívőiket, a közvéleményt.

A legtöbb civil szervezet egy fillért sem kap külföldről. Akik kapnak, azok olyan közérdeket szolgáló tevékenységet végeznek, ami külföldön is elismerést vált ki.

Amelyik civil szervezetet támogatják külföldről, azok olyan értékek mellet dolgoznak, mint az

emberi jogok védelme,

esélyegyenlőség,

demokrácia és az üldözöttek védelme,

a korupció üldözése.

civil szervezetek projekt alapú támogatása

Vajon mi baja lehet ezekkel a célokkal a mai kormánynak? Melyik az a cél, amit ők nem szívesen támogatnak?

Emberi jogok: Beszélhetünk-e az emberi jogok érvényesüléséről akkor, amikor egy ellenzéki rendezvényen részvevő, valahol a véleményét hangoztató, vagy akár a Facebookon tetszikelő embert másnap elbocsájtanak mondva csinált ürüggyel?

Esélyegyenlőség: A 2010 utáni törvénykezés, ami átírta a választási körzeteket és egyfordulóssá tette a választást, az ellenzék számára szinte lehetetlenné tette a kormánypártok leváltását. Az EU-s és az állami pályázatokon sorozatban kormányközeli cégek nyernek, akkor is, ha nem ők adják a legolcsóbb ajánlatot.

Demokrácia és az üldözöttek védelme: Hosszú azoknak az embereknek a sora, akiket megvádoltak alaptalanul, közülük többet is nvizsgálati fogságban tartva. Szerencse, hogy a bíróságok döntő része megmaradt becsületben az esküjét tartva és sorban kapták a felmentő ítéletet, bűncselekmények hiányában. Legutóbb Czeglédy Csabát vitték vezetőszáron, tévékamerák kereszttüzében. Természetesen mondvacsinált ürüggyel és a választás befolyásolására való tekintettel. Érdekes, hogy Tiborc Itvánt, bár nagyon sok bizonyíték van ellene, nem tartóztatják le 13 milliárdos kárért sem, mert ő Orbán veje. – csak azért írtam, hogy legyen összehasonlítási alap –

A korupció üldözése: A korruipcióval szemben a kormány nulla toleranciát hirdetett. A napi hírek viszont tele vannak a kormánypártok korrupciós ügyeivel. Legutóbb Orbán Viktor miniszterelnök veje – Héliosz ügy – keveredett korupció gyújába. A kormány részéről azóta kerülik még a Tiborc István nevének kimondását is. Az ellenzékiek előzetesben tartásakor már nem tartják be az ártatlanság vélemének jogát, bár azok sorra nyerik a pereket a kormánymédia ellen.

Civil szervezetek projekt alapú támogatása: A Norvég alap elosztását hazánkban az Ökotárs alapítvány végzi. A kormány megpróbálta ezeket a pénzeket lenyúlni, ezért harcot hirdetett először a Norvég alap elosztásáért felelős alapítvány ellen. Rendőrségi házkutatást az iratok lefoglalása követte, majd hónapok hosszú sora után kiderült, hogy minden rendben van náluk. A norvég kormány közben tiltakozott. Úgy látszik, ha pénz lenyúlásról van szó, akkor Magyarország szégyenben maradása nem okoz gondot a kormánynak.

google651e5bc75abdbfb3.html