Oldal kiválasztása

Van véleményed!

– Legfeljebb nem mondod ki. –

Sokan mondják társaságban, beszélgetés közben, hogy “én nem politizálok”. Ugyanaz az ember más esetben, magvas véleményt mond az árakról, bérekről, munkavállalói jogokról, betegellátásról, az utak állapotáról, gyermeke lehetőségeiről a jövőt illetően. Ezek talán nem a napi politika részei? Szerintünk az.

Ha százmilliárdok mennek el olyan beruházásokra, ami nélkül nem lenne nehezebb az élet, de nem jut pénz arra, amire sürgősen kellene jusson. Ha a kormány nem fontossági sorrendben költekezik, hanem látványberuházásokra költi a százmilliárdokat, vagy annak függvényében, hogy éppen melyik potentátnak mire van szüksége. Erről ne lenne véleményed?

2010-óta sok változás történt hazánkban, amit az új Fidesz-KDNP kormány más pártok támogatása nélkül, önkényesen erőltetet a magyar lakosságra.

– Az alkotmány helyett alaptörvényt erőltettek ránk, amit a kormánypártokon kívül egy párt sem támogatott.
– Megváltoztatták az egyéni választókerületi határokat úgy, hogy az csak a kormánypártoknak kedvezzen.
– Átírták a választói törvényt, úgy, hogy nekik kedvező legyen. (Ezért is tudtak a választóképes szavazók 27%-ának támogatásával kétharmadot elérni a 2014-es parlamenti választásokon.
– Átírták a munka törvénykönyvét, jelentősen csökkentve a munkavállalók jogait.
– Megnehezítették a népszavazás kezdeményezését, majd operatív módon szinte ellehetetlenítették.
– Az összes fontos, állami szerv élére, tagjai közé, (amelyeknek kinevezését függetlenségükre, vagy a parlamenti pártok megegyezésén alapuló egyetértésre kellene alapozni) mint a

* Köztársasági elnök,

* Parlament elnöke,

* Magyar Országgyűlés elnöke

* Állami Számvevőszék,

* Országos Bírósági Hivatal elnöke,

* Legfőbb ügyész,

* Országos Választási Bizottság elnök és tagság,

* Magyar Nemzeti Bank elnök,

* Alkotmánybíróság többsége,

* Nemzeti Média Hírközlési Hatóság,

* Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH),

* MTI,

a kormánypártok megbízható emberei kerültek.

Gyakorlatilag, a kormánypártok azt tehetnek, amit akarnak. Nincs olyan szerv, amelyik ne a kormánypártok oldalán állna. Gondoljunk, csak itt arra, hogy amikor kormánypárti hívőkkel vitatkozunk, hányszor halljuk, hogy jelentsük fel őket, ha valami törvénytelenséget érzékelünk! Számtalan példa van rá, hogy egyértelmű bűneset vizsgálatát bűncselekmény hiányában megszüntették. A kormány és a kormánypártok, olyan messzire mentek el mára a hazugságokban, csalásokban, amennyire csak a látszat valamilyen formáját fentartva csak lehet.

A másik oldalról is akár könyvet írhatnánk, hogy bánik a kormány az ellenzékkel. Koncepciós perek sorozata követte Budai Gyula nem éppen áldásos tevékenységét. Még az ilyen perekkel is, alig néhány ember ellen született elmarasztaló ítélet, pedig a 2014-es választások előtt a Fidesz olyan vádakat fogalmazott meg, hogy ha igaz lett volna, a volt kormány és holdudvara többezer évet kaphatott volna. Talán emlékszünk néhányan a nokiás és a whiskys dobozos ügyre, amikben állítólag milliókat hordoztak az illetékeseknek valakik? Utólag kiderült, mindkettő hazugság volt és erről bírósági ítélet szól.

Ezek után nem lenne véleményed? A kérdés csak az, elég bátor vagy-e hozzá, hogy ezt a véleményt hangoztasd?

Aki hallgat, az akarva, akaratlanul is cinkosa lesz a korrupt, hazug rendszernek, amit majd szégyellni fog, ha a gyermeke, vagy unokája megkérdezi, miért nem tett semmit, amikor kellett volna?!

Egy fejlett, erős, felvilágosult, öntudatos és önérzetes polgári társadalom semmilyen körülmények között sem tűrte volna mindezt – Magyar György –

Ezért kell közösség mögéd, legyen ahol megbeszélheted a gondjaidat, legyen aki mögötted áll és segít, mert egyedül nem fog menni. legyen véleményed!

google651e5bc75abdbfb3.html