Oldal kiválasztása

“Magyarázkodjon az ellenzék?

Ha azt mondom, hogy buta vagy, egyszerűen fejeztem ki magam, röviden és tömören vádoltalak meg valamivel, amit hiába nem igaz, te ennek az időnek a sokszorosa alatt sem tudsz cáfolni. Akkor sem ha nem igaz az állításom. Ha nagy nehezen még is bizonyítod magas IQ-dat, mutatod az összes diplomádat és ismerőseid is egyöntetűen bizonyítják, hogy butaságról esetedben szó sem eshet, majd azt mondom, úgy látszik rátapintottam a lényegre, mert nagyon fontos a számodra a butaságod alóli felmentés, de az tény, hogy a családodban akad terhelt személy. Puff, kezdheted elölről és folytathatjuk, amíg bele nem fáradsz. Akik pedig tudnak a vitánkról, úgy emlékeznek rá, hogy valami buta ember magyarázkodott.

Észrevettétek már, hogy a mai hazai politika egy kaptafára megy? A kormány kinyilatkoztat, az ellenzék pedig magyarázkodik. Ugye tudjuk, hogy ha a szüzek fehér ruháját sárral dobálják meg, abból sem lesz már soha fehér ruha. Azok az emberek, akiket a Fidesz nyolc év alatt megvádolt, néhányat hosszabb, rövidebb ideig fogva tartott, majd csendben kiengedett. Belőlük sem lesz soha makulátlan ember, mert sokan csak a megvádolásukra, a kamerák előtt, vezetőszáron hurcolásukra fognak emlékezni. Arra már nem, hogy bűncselekmény hiányában szabadon kellett engedni őket.

Állítani bárki bármit tud. Állítani egyszerű, könnyen megjegyezhető mondatokban lehet mocskolni másokat. A bemocskolt számára viszont nem elég az egymondatos magyarázkodás. Nem elég, ha válaszul kijelenti, hogy hazugság volt az állítás. A bemocskoltnak hosszasan érvelnie kell , bizonyítékokat kell felhoznia a mocsok ellen és még akkor is lesznek, akik azt mondják, nem zörög a haraszt.

Lássuk, milyen vádakat szórt a Fidesz rágalmazó csapata az ellenzék pártjaira és támogatóira?

– Ha az ellenzék jut hatalomra, lebontják a kerítést a határon és millió-számra engedik be a migránsokat.
Akik folyamatosan engedtek és engednek be az országba több, mint 20.000 migránst pénzért, aminek egy részét offshore cégeikbe vándoroltatva profitáltak, a másik részét pedig a költségvetésből kell majd visszaadni a kötvény lejáratakor. Valamint több mint 2.500 menekültet engedtek be titokban, az jósolhatja, hogy mit tesz majd az ellenzék a migránsokkal? Az ellenzék részéről egyik párt sem jelentette ki, hogy be kell engedni számolatlanul milliószámra a menekülteket, de ez nem akadályozza meg őket a hazudozásukban. A hívőik el fogják hinni.

– A Fidesz szerint az ellenzék győzelme esetén a magyarok pénzéből fizetnének a migránsonkénti 9.000.000 Forintot.
Ki fizeti a 9 milliót a migránsonkénti ellátásra? Valóban van olyan EU tervezet, ami 9 millió forint támogatást tart helyesnek a migránsok ellátására, integrálására, de azt nem a magyar költségvetésnek kellene fizetni, azt az Unió finanszírozná.

– Az ellenzéknek nincs programja, csak a Fidesznek.
Minden jelentősebb ellenzéki pártnak – a kamupártokat kivéve – van programjuk, ezt mindenki elolvashatja, ha az illető párt internetes oldalára belép. A Fideszét hol lehet olvasni? 2014-ben ennyi volt „Folytatjuk”! Akkor kinek is nincsen programja?

– A szoci kormány háromszor emelte a gáz árát.
Ez bizony igaz, de elfelejtették azt a nem elhanyagolható tényt megemlíteni, hogy akkoriban a gáz világpiaci ára folyamatosan emelkedett, most viszont csak nem az akkori felére esett vissza a világpiaci ár!
Hogyan működik a rezsicsökkentés? Holoda Attila, a második Orbán-kormány volt energetikai államtitkár-helyettese szerint, “Egy átlagos magyar család évente 83.000 forintot veszít a „rezsicsökkentésen”, ugyanis a kormány a nemzetközi energia beszerzési árak által indokoltnál drágábban adja a lakosságnak a földgázt, az áramot, illetve a táv hőt. Ezzel az indokolt díjakon felül évente 241 milliárd forint „luxusprofitot” szedett be, az elmúlt években összesen 960 milliárd forint pluszbevételre tett szert ily módon.

– A Szoci kormány elvette a 13. havi nyugdíjat.
Elvenni, megszüntetni az tud, aki adott. Hat évig adták. Mikor szüntették meg? 2009-ben. Mi is volt 2008 és 2010 között? Világgazdasági válság, amit a leggazdagabb országok is nyögtek!
Azt elfelejtették megemlíteni, hogy a Fidesz még a 14. havi nyugdíjat is megígérte, de még a 13.-at sem adta meg.
Kijelenteni már akkor is tudtak, azokat beváltani viszont nem igazán.

– Ha az ellenzék győz, emelkedni fog a rezsi!
“Rezsicsökkentő kormány”? Sokan jelezték, hogy ők olcsóbban tudnának gázt adni, őket azonnal besorozták a Soros bérencek közé, akik a választást akarják befolyásolni. Arról nem beszéltek, hogy miképpen lehetséges, hogy ők olcsóbban adhatnák a gázt? Nem szeretnek ők vitatkozni, mert vitázni az tud, akinek vannak érvei.
Tény az, hogy az energia, így a gáz ára is 2011-ben jelentősen csökkenni kezdett, amit a kormány kihasznált. Bejelentették a rezsicsökkentést, mintha az a kormány jóindulatán múlott volna és nem a világpiaci árak csökkenése tette volna lehetővé. Ám nem engedték le annyira az árat, amennyire tehették volna, sőt, volt a Fidesz közelében olyan is, aki jelentősen olcsóbban behozott gázt adott el az államnak, jelentős haszonnal. Mindenhol a rezsicsökkentést reklámozták. Minden politikusuk minden beszédében rengetegszer beleszőtte a “rezsicsökkentés” kifejezést és ez folyt még a csapból is. A hívők, akiknek fogalmuk sem volt a világpiaci árak jelentős, csaknem felére való csökkenéséről, elhitték, hogy a kedves vezetőnek köszönhetik. Most persze kiderült, hogy hazugság, de elég volt a híveknek annyi, hogy ezt csak a kampány miatt mondják.

– A Szocialista kormány szétlopta az országot?
Erről lehetne beszélni, főleg arról, hogy melyik kormány mennyit lopott?
A rendszerváltás óta eltelt időben minden kormány alatt – a Fidesz kormányok alatt is – voltak kisebb, nagyobb korrupciós ügyek. Ezek legtöbbjét elsikálták, néhányat büntettek.
Kaya Ibrahim és Josip Tot németországi török, illetve horvát bevándorlók voltak, akik a ’90-es években több Fidesz-közeli cég fantomizálásában segédkeztek. A két férfinak, akit manapság a Fidesz nyilván megélhetési bevándorlónak nevezne, Schlecht Csaba adott el 13 olyan céget, melyeket ő nem sokkal korábban Simicska Lajostól, a Fidesz akkori gazdasági igazgatójától, Kövér Szilárdtól, Kövér László testvérétől és Varga Tamás, Fidesz-közeli vállalkozótól vásárolt meg.
A buli ebben az volt, hogy a cégek együttesen több százmilliós köztartozást halmoztak fel, amit Ibrahim és Tot strómankodásával sikerült ügyesen eltüntetni, vagyis a magyar állam azt nem tudta rajtuk behajtani. Kaya Ibrahim aláírásait bizonyos szerződésekre – saját állítása szerint – ráhamisították, sőt volt, hogy az aláírás napján valószínűleg még csak Magyarországon sem tartózkodott. Volt persze olyan is, hogy egy pályázatnál az első Orbán kormány idején, Orbán Viktor kijelentette, “Ne mi nyerjük a legtöbbet!” Mára ilyen dilemmája már nincs, akkor viszont nem volt még ekkora hatalma.

– Az előző kormány lopta szét az országot.
Korrupció minden kormánynál fordult elő. Ezt vitatni botorság lenne. Ezt hallani azoktól, akikhez képest az összes lehetséges korrupció 1990-óta, beleértve az első Orbán kormányt is, csak zsebpénz volt ahhoz a pénzhez képest, amit az utóbbi nyolc évben a kormány és holdudvara lenyúlt.
Talán akadnak, akik az előző választások előtt szárnyra kelt híreket nem felejtették el. Pld. a Szoci kormányhoz kötött nokiás és a whiskys doboz, amiről már kiderült, hogy kacsa volt és erről bírósági papír van.
Más részről, ha ez igaz lenne, a minden hatalommal magát felruházó Fidesz-KDNP kormány miért nem állította bíróság elé őket, vagy ha megtette, miért nem ítélte el őket a bíróság? Budai Gyula félszáz feljelentése alapján mindössze két embert börtönöztek be, őket is egy olyan ügyben, ami nem is történt meg. Semminemű bizonyítékot nem képes Polt Péter ügyészsége prezentálni az óta sem pld. Tábornok per. Koncepciós perek viszont folynak már nyolcadik éve, tönkre téve emberi sorsokat, meggyötörve családokat. Tisztességes embereket mutogat a kormánymédia, ahogy vezetőszáron viszik a vádlottakat és amiből évek múlva, ha az illető neve felmerül, majd az jut az eszébe sokaknak, hogy ez valami börtöntöltelék. Az emberek félni kezdtek, talán ők lesznek a következők.

– Vádol a kormány, vádol Polt Péter ügyészsége és vádol az összes kormány által vezérelt média.
Ha elég sokszor mondják, az emberek elkezdik elhinni, hiszen mást nem igazán hallhatnak, – az összes országos és megyei média a kormány kezében van – ha csak nem tévednek fel a Facebookra, egy ellenzékiek által is használt oldalra. Ott meg vannak rökönyödve, hogy egész mást olvashatnak, mint amit eddig a kormány médiákban. Az meg sem fordul a fejükben, hogy a kormány saját magáról semmiféle negatív hírt nem fog közölni, ha van is bőségesen. Ha tehát csak azt olvassák, akkor álmodhatnak, a valóság pedig ostorcsapásként éri őket, ami ellen azonnal kézzel-lábbal tiltakoznak. Olyan jó volt a langyos mocskos pocsolyában, nem akarnak kristálytiszta hideg vizet.

– Az ellenzék pedig magyarázkodhat, mert a kormány így osztotta le a lapokat.
Az ellenzék nem veheti át a kormány stílusát, amivel ezt a játékot megfordíthatná, hiszen akkor mennyivel lenne jobb náluk? Így aztán ez van, kedves magyar barátaim, ezt kell szeretni.

google651e5bc75abdbfb3.html