Oldal kiválasztása

Választás 2018 ?

Figyelmébe ajánlom az alábbiakat minden ember számára, akiből nem veszett ki a szolidaritás!

A Fidesz-KDNP kormány mindent és annál is többet vet be annak érdekében, hogy a rájuk nézve veszélyes ellenzéki embereket kiiktassák, még az országgyűlési választás előtt. Így történt ez 2010-es választás előtt is, – talán sokan emlékeznek még a whiskys és a nokiás doboz vádra, amikről később kiderült, hogy kacsa volt – most is.

Anélkül, hogy az ügy részleteibe bonyolódnék, néhány kérdés felvetődik az emberben.

– Ha valakit letartóztatnak és valóban kíváncsiak rá, hogy mi is történt, miért nem akarták megkérdezni az érintettet?

– Nyolc hónap alatt miért nem kezdeményeztek egyszer sem kihallgatást?

– Hogy kérhetik számon a bérkifizetéseket, ha egy nappal a kifizetések előtt zárolják a számlákat és lefoglalják a számítógépeket?

– Ha Czeglédy Csaba kezdeményezett poligráfos meghallgatást, miért utasította el a bíróság?

– Ha még vádemelés sem történt, akkor a parlament hogy ítélhet el valakit?

– Az ártatlanság vélelme vajon miért nem működik, ha ellenzéki letartóztatására kerül sor?

– Hogy lehet az, hogy szinte egymást túllicitálva mocskolta a kormánymédia azt az embert, aki ellen még vádat sem emelt a bíróság?

– Hogy lehet az, hogy a rendőrség nyolc hónap alatt nem tudott semmi bizonyítékot találni a letartóztatott ellen?

– Vajon miért Gyurcsány cellaajtajának becsapódásán keresztül vezethet ki Czeglédy Csaba útja a fogságból?

Még 2017 júniusában letartóztatták Dr. Czeglédy Csabát, a szombathelyi ellenzék legeredményesebben tevékenykedő alakját. Azonnali előzetes elzárás követte, amit szegeden foganatosítottak. Nyolc hónap után szabadult azzal, hogy indul az országgyűlési választáson, mint független képviselő. Erre járt az automatikusan megadott mentelmi jog. Március elsején délután hagyhatta el a fogva tartó intézetet és a Hír tévé Egyenesen című műsorában válaszolt a műsorvezető Kálmán Olga kérdéseire.

Elmondta, hogy esze ágában sincs megszökni, elbújni, ő egyenes gerinccel áll szemben a hatalommal és a vádaskodásokkal. Azt is elmondta, hogy megpróbálták rávenni, valljon Gyurcsányra, amit már másoktól is lehetett hallani, akit hasonló koncepcióval hallgattak ki, vagy tartottak fogva. Hallhattuk tőle, hogy  a birtokába került, Elios-szerződésekkel kapcsolatos információkat napokon belül megosztja az újságírókkal, mert tart tőle, hogy utána már nem lesz rá lehetősége.

Ma délelőtt, mindössze néhány órával a szabadlábra helyezése után, Polt Péter /Fidesz tag/ legfőbb ügyész, kezdeményezte Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését és órákon belül, a Fidesz által kinevezett Nemzeti Választási Bizottság 4:2 arányban megszavazta a mentelmi jog felfüggesztését. Czeglédy Csaba tehát várhatja a rendőröket, mikor kopogtatnak nála, hogy viszik vissza a zárkájába. Számomra egyértelmű, a Fidesz-KDNP kormány már a látszatra sem akar adni. Nem is akarja, nem is próbálja annak látszatát fenntartani, hogy nálunk a demokrácia még működik. A hatalomért mindent és bármit. Ennek érdekében elmennek a falig és azon túl is.

A miniszterelnök veje, Tiborc István ellen viszont nem serénykednek letartóztatást kieszközölni, parlamenti mocskolódást nem tartanak és a kormány lakájmédia még csak a nevét sem ejti ki, az OLAF által szervezetben elkövetett bűncselekménnyel vádolt kormányfői vőnek. Azt előbb éveken át tartó vizsgálat előzi meg….

Tartok tőle, hogy amit a kormány és csókosai, vazallusai művelnek, nem vezet jóra, sőt, talán valami igazi katasztrófa felé inkább, mert sok ami sok. A magyar ember tűr, de van a türelemnek határa.

Legyünk egymással és azokkal, akik éppen rászorulnak szolidárisak, mert csak a szolidaritás, a társadalmi összefogás és összetartozás képes szembeszállni ezzel az arrogáns maffiával.

Frissítés!

Czeglédy Csabát péntek este 22:40-kor ismét letartóztatta a NAV!
Pedig még a mentelmi jogának megvonása nem emelkedett jogerőre!

 

google651e5bc75abdbfb3.html