Oldal kiválasztása

A hódmezővásárhelyi választás után volt remény

Márky-Zaj Péter győzelme felpezsdítette a depressziós ellenzéki pártokat és a támogatóit is. Ez a győzelem bizonyította, ha legalább bizonyos mértékig együttműködik az összes ellenzéki párt, akkor lehet győzni és leváltani a jelenlegi kormányt. A támogatók már korábban is egyre többen fejezték ki ez irányú véleményüket balról is és jobbról is.

A Jobbik hallgatott, a bal oldali pártok húzódoztak

A Jobbik azt hangsúlyozza, hogy mint a legerősebb ellenzéki párt, le tudja váltani a kormányt egyedül is. Ez a vélemény nyilvánvaló lelkesítés volt a tagjaiknak és nem a realitás talaján áll. Az LMP, amelyik eddig mindig hangsúlyozta a különállását, kezdte azt kommunikálni, hogy együtt akar működni más pártokkal a győzelem érdekében. A DK is kinyilatkozta, hogy széleskörű együttműködésre van szükség, az MSZP viszont úgy tűnt, csak a Jobbik nélkül hajlandó a másokkal való együttműködésre.

Ekkor eljött március 15.-e.

Sokan vártunk kedvező bejelentést a pártok vezetőitől. Gyurcsány Ferenc bejelentette, meghívja az MSZP, az LMP és a Jobbik pártot egy tárgyalásra, ami az együttműködést illeti. Na végre, gondolta az állampolgárok többsége, talán valami okos egyeztetés lesz belőle. Hát nem így lett. A baloldali pártok sajtótájékoztatóján semmit mondó szavak hangzottak el, amellett, hogy nem jött létre megegyezés. Nem így az LMP külön, az utcán megtartott sajtótájékoztatójából. Ott kiderült, amellett, hogy nem jött létre megegyezés, az is, hogy A tárgyalófelek részegek voltak és a pogácsa is száraz volt.

Igen, az volt a fontos, hogy a vendégül látók pogácsája milyen száraz volt és a vendéglátók részegek voltak!
Mire volt jó ez az egész?

Ordítani tudtam volna dühömben. Milyen politikus az a Vágó Gábor, akinek csak ez marad meg egy politikai egyeztető beszédből? Ilyen politikust küld egy fontos tárgyalásra az LMP? Hab a tortán, hogy már másnap Gyurcsány kijelentette, hogy vidékről a családjával autót vezetve ment Budapestre a tárgyalásra és ugye a családja veszélyeztetésével is megvádolva, feljelenti Vágó Gábort. Erre Vágó a tévében kért elnézést és bocsánatot mindenért, amivel valaha is megsértette Gyurcsányt. Válaszul, Gyurcsány a bocsánatkérést elfogadta.

Az LMP vezetői találkoztak a Jobbik vezetőivel egy M3 melletti benzinkút büféjében.

Ez a találkozó sem volt sikeres, de Szél Bernadett kijelentette, hogy sokkal jobb hangulatban zajlott a megbeszélés, mint a baloldali vezetőkkel három nappal korábban. Ez bizony sokat mondó kijelentés volt. Én le is vontam a következtetést, amit itt inkább nem írnék le, mert elpirulna a monitorom is.

Őrület, hogy az ellenzéket támogatók egy álhírt hogy képesek tálalni.

Ma a Facebookon óriási osztogatással terjedt egy hír, ami azt híresztelte, Karácsony Gergely Orbánt szeretné az ellenzék győzelme után ügyvezető miniszterelnöknek javasolni. Utána néztem, honnét származik a hír és kiderült, a Magyar Narancs internetes portálon jelent meg egy hosszú interjú Karácsony Gergellyel, amiben nem ügyvezető, hanem ügyvivő kormányfőnek javasolja Orbánt.

“Az ügyvivő kormányfőnek egyébként Orbán Viktort javaslom, szeretném, ha végignézné, ahogy lebontjuk a NER-t a feneke alól.”

 

Aki egy kicsit is ért a törvényekhez, az tudja, senki nem fogja Karácsony véleményét, javaslatát kikérni ez ügyben, mert a jelenlegi miniszterelnök ha veszít a választásokon, akkor az új kormány felállásáig ügyvivő miniszterelnökként  maradhat a helyén, ha akarjuk, ha nem, mert a jogszabályban ez van leírva.

Karácsony erre célzott de nem igazán jól fogalmazott a “javaslom” szóval. Az interjú többi részét olvasva ez egyértelmű bár, de az internetes népség nem igazán szeret olvasni. A magyar szürkeállomány képessége jelentősen csökkent. Olyan egyszerű lett az emberek gondolkozása, hogy a híreket csak címek alapján olvassák és értelmezik. Szégyen, de agyilag itt tart a magyar nép 2018-ban. A Fidesz trollok a jövőben a választásokig aktívan fognak rémhíreket terjeszteni és a Fidesz hívőin kívül lesznek ellenzéki emberek is bőven, akik elhiszik a terjesztett álhíreket.

Gyurcsány Facebookos oldalán is megjelent egy poszt, amiben Gyurcsány így ír:
“Szél Bernadett megtartaná Polt Pétert. Karácsony Gergely ügyvivő miniszterelnökként megtartaná Orbánt.
Na, ne őrüljünk meg, kollégák!”

 

Erre reagálva beírtam a következőt:
“Úgy látom, amikor a hülyeséget osztották, az ellenzék támogatói is sorban álltak. Hogy lehet az, hogy ekkora baromságot képesek sokan még meg is osztani?”
Erre letiltottak!

Ezek szerint az ellenzék okos emberei, jó hogy megosztják az ilyen butaságot, ami az egyik ellenzéki tömörülés lejáratásával egyenlő? Bravó Gyurcsány Ferenc, bravó DK! Terjedjen az, ami a választások elvesztése irányába visz bennünket!

Ma megint felvetődik, lesz kormányváltás?

Egyik LMP-s elnökségi tag a következőket állította az aláírások gyűjtésekor:

„Volt hogy azt éreztem, szabályosan meglincselnek, ha esélyt sem adunk az együttműködésnek”

Az elnökség még sem a támogatóira hallgat. Miért? Ki tudja leírni röviden? Vajon miért akarhatják, hogy előbb a baloldal egyezzen meg a Jobbikkal és akkor ők csatlakoznak majd az együttműködéshez? Bizonyára nem tudják, hogy a Jobbik kategorikusan elzárkózott ettől? Tényleg ennyire tudatlanok lennének?

Tudható, hogy sem külön az egyes pártok, sem csak a bal, sem csak a jobboldal nem tudja legyőzni a kormánypártokat, de még is erőlködnek, miközben azt állítják, hogy a nép, az istenadta nép érdekében teszik a dolgukat. Ha így megy tovább még azt a minimumot sem lehet így elérni, ami a jelenlegi kormánypártok hatalmát egy kicsivel is csökkentené.

Már késő mozgalmat indítani, de nagyon nagy szükség lenne rá. Egy olyan mozgalomra, ami egyetlen céllal alakul meg.

Csak azokra a pártokra szavazzunk, akik hajlandóak voltak az egyeztetésekre, kölcsönös visszaléptetésekre. A többi párt tűnjön el a süllyesztőben örökre a vezetőivel együtt!

Visszaolvasva írásomat úgy döntöttem, nem helyes az, ha ennyire negatív hangulatot hagyok hátra. 

Vannak jelek, amik arra utalnak, hogy bár az egyeztetési tárgyalások megszakadtak, a visszalépések folytatódnak és ha ez működik, akkor bár sajnálom a tárgyalások megszakítását, látok némi reményt a győzelemre.

google651e5bc75abdbfb3.html