Oldal kiválasztása

Semjén Zsoltról írt az utóbbi napokban az ellenzéki média, hogy Svédországban járt vadászni. A hír meglepő abból a szempontból, hogy Fidesz média szerint ott bizony a migránsok uralkodnak, még a rendőrség sem száll velük szembe. Ezek szerint miniszterelnök helyettesünk, Orbán Viktor ball keze, bátor ember, hogy oda mert menni. Ami még meglepőbb élnek ott rokonai is. Érthetetlen, hogy miért nem költöztek a biztonságos magyar földre?

Kiderült az is, hogy nem először teszi és egy ilyen kiruccanás kerül, amibe kerül, neki joga, mint magánembernek. Aki ezt irigyli az Bayer Zsolt szerint pörköltzabáló. Tényleg joga van vadászni és ha a migránsok országában, hát ott. Azt viszont nem értem, hogy miért kell egy egész szállodát kibérelni ehhez? Feltehetőleg szemérmes és szerény ember lévén nem akarta, hogy valami kósza magyar arra felé járván meglássa őt és magyarázkodnia kelljen. A magyarázkodás viszont nem ismert a Fidesz háza tálján, ők csak megvádolni szoktak és kész. Ennyi a Fidesz támogatóinak elég szokott lenni a bűnös megnevezéshez, feltéve, ha az illető nem fideszes.

Azt is hallhattuk, hogy egy magyar nagyvállalkozó finanszírozta a vadászat költségeit. Hűha! Ha ez tőlünk nyugatabbra, vagy akár Svédországban derülne ki egy miniszterelnök helyettesről, az illető nagy valószínűséggel 24 órán belül lemond, hogy ne hozza a pártját kellemetlen helyzetbe és a párt becsületén ne essen folt. Szívességet és ajándékot elfogadni, ugye egy miniszterelnök helyettesnek tilos, mert lekötelezettséget feltételez. Nálunk ez nincs divatban, hiszen ha magáról a miniszterelnökről derül ki, az EU-s pénzek elosztásánál neki van fontos szava abban, ki kapjon és ki ne kapjon EU-s támogatást és a vejének korrupciós ügye akadt, – nem is kis összegről van szó, 13 milliárdról – az rá is terhelő, hiszen arról is ő dönthetett, hogy Tiborc István kapjon-e támogatást, vagy sem. Ez a nyomozás és annak eredménye, amit Polt Péter nem tagadhat meg csak úgy jó kedvéből, viszont majd jó sok évbe telik, de mindenképpen a 2018-as választás utánra tehető.

A kormány által vezérelt média viszont szokásához híven nem védekezett, hanem támadott. Megtámadták Hadházy Ákost, hogy ő is mennyi pénzt költött repülésre. Ejnye-bejnye, mondták a kormány támogatói és azonnal átvették a kiadott jelszót. Miszerint arccal a Hadházy felé. Ezek után már nem Semjén Zsoltról van szó, hanem Hadházyról. Örültek is a Fidesz vezetői, hogy már nem egy közülük valóról, hanem az ellenzék egyik neves politikusáról, ami szerintük legalább is helyes.

Hadháziról közben kiderült, hogy eléggé el nem ítélhető módon nem szőtte bele beszédeibe, nem tartotta fontosnak azt, hogy ő repülőgép pilóta vizsgát tett, ezért sokan azt hihetik, hogy ő is valamiféle luxusrepülések rendszeres részvevője. Ha ezt sikerül a kormány híveinek agyába elültetni, akkor megint igazolást nyerhet, az, hogy akik vádolnak, azok is azt teszik, mint a megvádolt kormánypártiak, akik valóban rendszeres luxusrepüléseket tehetnek. Így a vád oda és vissza kioltja az eredőjét.

Mi is az igazság? Az, hogy Hadházy valóban repült és repül is, mert először is szeret repülni, másodszorra egy újabb szakmát tanulhatott meg. Van azonban egy harmadik érv is, az, hogy miből repül Hadházy? Miből van neki repülésre pénze, mert a repülés bizony nem olcsó dolog. Ezt a kérdést hazánkban ma kizárólag ellenzéki embereknek szabad és érdemes feltenni, mert a kormány tagjainak és egyéb prominenseinek, barátainak nem szabad feltenni, ha ezt még is megkockáztatja valamelyik tájékozatlan újságíró, azonnal szúrós szemekkel találkozik és nem kap választ, vagy egész másról beszél a megkérdezett és az újságíró rájön, hogy nem is érdemes.

Hadházy viszont elmondta, hogy ha jól emlékszem 19 évig folytatott állatorvosi praxist, közben sok 24 órás ügyelettel. Ha valaki tisztában van azzal, hogy egy állatorvos mekkora jövedelemmel rendelkezik, akkor nem vonja kétségbe, hogy abból a jövedelemből telik repülési pilóta képzésre még akkor is, ha hobbiból teszi.
Foci nyelvén megállapítható, Semjén Zsolt – Hadházy Ákos 0:1

google651e5bc75abdbfb3.html